#17 Avaimia hyvinvoinnin ytimessä olevaan vireystilan säätelyyn - Vieraana Essi Määttä

Kuuntele täältä koko podcastjakso >>

"Me ollaan niin tärkeän asian äärellä, että mulla menee kylmät väreet läpi kehon."

Saan ilon ja kunnian haastatella tässä podcastjaksossa Kokonaisvaltaista hyvinvointivalmentajaa ja hyvinvointikouluttajaa Essi Määttää. 

Jaksossa pysähdymme tunteiden, kehollisuuden sekä vireystilan säätelyn äärelle. Jaksosta tuli todella konkreettinen ja nyt todella ollaan hyvinvoinnin ytimessä!

Monen meistä todellisuus voi olla sitä, että keho ja mieli ovat jatkuvasti joko ylikierroksilla [ylivireä, joka tuntuu kuin kehossa olisi muurahaisia] tai lamaantunut [joka jähmettää, väsyttää ja tuntuu raskaalta] tai se sahaa näiden kahden väliä. 

Hyvä vire tarkoittaa sitä, että olet läsnäolossa, turvassa ja rauhassa. Keho toimii tuolloin optimaalisesti ja arki näyttää valoisalta. 

Tämä on täysin luonnollista, eli vireystilat elää elämäntilanteen mukaan. Välillä ollaan ylivireitä, välillä alivireitä ja välillä taas ollaan siellä tasapainossa, eli hyvässä vireessä.

Valitettavasti suorittaminen, jota monen meistä elämä on, vie meitä liian usein ylivirittyneeseen tilaan [johon voi jäädä myös koukkuun] ja sieltä humpsahdetaan alivirittyneiseen tilaan huomaamatta. Nämä ovat kuin kaavoja, joihin olemme jääneet huomaamattamme jopa "koukkuun" ja joka ei tee omalle hyvinvoinnille kovin hyvää. 

Onneksi kehollisuuden ja tunteiden säätelyn avulla tähän pystytään vaikuttamaan tasapainottavasti. Sun on turvallista tuntea ja purkaa tunteitasi ja kaikki tämä tapahtuu itsetuntemuksen ja kehoyhteyden syventämisen myötä. Jokainen meistä pystyy harjoitella sitä. 

On tärkeää oivaltaa miksi keho on täällä missä se on ja mitä se kaipaa minulta nyt. Mitä siellä alla on. 

Jaksossa tulet saamaan takuulla oivalluksia omasta elämästäsi sekä konkreettisia avaimia siihen, miten pystyt tasapainottamaan omaa vireystilaasi niin, että voisit kokea tasapainoa arjessa enemmän.

Ajatuksia FOMOSTA JOMOON - [Fear of missing out --> JOY of missing out]

 

Essin verkkosivut löydät alta: 

essimaatta.com

naturallwell

Essi instagramissa

Essi Facebookissa