#19 Avain naisen hormonitoiminnan tasapainottamiseen - vieraana naisten hormonitoiminnan asiantuntija Jennika Salmela

Monen naisen hormonitoiminta on sekaisin. Kuukautiset voivat olla kivuliaat, raskautuminen voi olla vaikeaa ja kehoa sekä omia tarpeita tulee laiminlyötyä suorituskeskeisessä, vaativassa, velvollisuuksien täyteisessä arjessa. On tärkeää myös muistaa, että naisen hormonitoiminta on todella merkityksellinen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja jos hormonitoiminta on epätasapainossa, vaikuttaa se hyvin kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin ja terveyteen. Siksi tämä jakso ja sen sanoma on tärkeä jokaiselle naiselle.

Hormonitasapaino vaikuttaa kuukautiskierron lisäksi mm. aineenvaihduntaan, luuston tiheyteen, ihon elastisuuteen, painoon, libidoon, mielialaan ja unenlaatuun.

 

Sain vieraakseni aivan huikean naisen; Jennikan joka tulee jakamaan omaa tarinaansa lapsettomuushoidoista ja itsensä kohtaamattomuudesta kolmen lapsen äidiksi ja naisten hormonitoiminnan asiantuntijaksi.

Jennikan mukaan jokaisen naisen kehossa asustaa SUUNNATON voima. Se voima alkaa vapautua itsensä kohtaamisella. Naisen hormonitoimintaa voi kyllä tukea ravintolisillä, ruokavaliolla ja muilla asioilla, mutta AVAINASEMASSA on itsensä kohtaamisen merkitys.

Tämän jakson äänittämisen aikana sain muistutuksen siitä, miten tärkeää on vaalia omaa kehosuhdetta. Jennika jakaa jaksossa konkreettisia vinkkejä siihen, millä tavoin voit alkaa pitää omasta hormonitoiminnastasi huolta.

Olet lämpimästi tervetullut jakson pariin löytämään avaimia hormonitoiminnan tasapainottamiseen.

 

Jaksossa mainitut linkit:

https://www.balancecoaching.fi/

Jennika Instagramissa

Jennika Facebookissa