#20 Hevoset ja eläimet hyvinvoinnin voimistajina

Kuuntele jakso tästä >>

*Toteutettu yhteistyössä SeAMKin "Green Care -heppahankkeen" kanssa. Rahoittajana Maaseuturahasto.

Tätä jaksoa äänittäessäni palasin muistoissa tähän aivan ihastuttavaan iltaan, jonka vietin Soinissa, Etelä-Pohjanmaalla Lukkarilan tilalla eläinten ja ihanien ihmisten kanssa. Kyseessä oli iltatallitoiminta, jossa tavoitteena on kiireetön ja rento läsnäolo eläinten sekä tallitöiden parissa ja näin mielen sekä kehon hyvinvoinnin lisääminen.

Kerron jaksossa siitä, miten suunnaton vaikutus hevosilla, eläimillä sekä luonnolla on ihmiseen ja miten tärkeää meidän olisi saada viettää aikaa eläinten läsnäolevassa seurassa. Jaan kokemukseni iltatallista sekä siitä, miten se vaikutti omaan hyvinvointiini; mieleen, tunteisiin ja kehoon.

Haluan jaksolla myös kannustaa sinua, kuuntelija, avoimesti kokeilemaan erilaista tapaa kohdata eläimiä. Voisiko myös sinun paikkakunnallasi tai lähiseuduilla olla tiloja/talleja, jotka järjestäisivät tällaisia ihania, rentoja ja läsnäolevia kohtaamishetkiä hevosten ja muiden tallin eläinten parissa? Tästä kohtaamisesta hyötyvät kaikki; tallin omistajat, eläimet kuin sinä.

Evääksi voi jäädä ihastusta, ihanaa tallintuoksua, ilon ja naurun hetkiä, rakkautta ja läsnäoloa jota eläimiltä saa, aitoutta...Ihania hetkiä, jotka saa sydämen pakahtumaan.

 

Tässä vielä linkkejä, joista voit tutustua teemaan lisää:

Green Care -heppahanke Instagramissa

Hankkeen verkkosivut

Lukkarilan Hevospalveluiden Facebook-sivu