#39 Voimavaraksi traumatietoisuus - Vieraana Katja Vainikainen

Kuuntele jakso täältä >>

Traumoilla ja traumatisoitumisella on monet kasvot, jotka kätkeytyvät helposti. Traumat vaikuttavat identiteettiin ja maailmankuvaan. He voivat estää onnellisuuden ja hyvinvoinnin.

Ne voivat estää urakehityksen, parisuhteen tai eristää. Traumatisoitunut ei tunne olevansa kotonaan maailmassa, vaan voi tuntea olevansa kehonsa vanki ja tunteidensa armoilla, kun menneisyys tunkee luvattomasti nykyhetkeen, mieli välttelee ja keho reagoi yli- ja alivireystilaoirein.

Kun tähän liitetään traumaperäiset muutokset ajatuksissa ja tunteissa, ihminen on elossa, mutta psyykkisen kasvun ja hyvinvoinnin kustannuksella, eläen puolella liekillä. (Lainaus Katja Vainikaisen blogitekstistä)

Tässä jaksossa syvennymme traumatietoisuuteen ja siihen, miten traumat vaikuttavat useassa meissä. Jaksossa vahvistetaan myös sitä valoa ja mahdollisuuksia joita meillä on vapautuaksemme traumojen otteesta niin että voisimme elää mahdollisimman täyttä ja hyvää elämää.

Sain vieraakseni tähän jaksoon Katja Vainikaisen jonka laajat käyttäytymistieteelliset opinnot ja pitkä ja rohkea rohkea työura kriisien ja traumojen parissa ovat tehneet Katjasta psyykkisen työn moniosaajan, jonka elämänilo kumpuaa mahdollisuudesta soveltaa osaamistaan yrittäjänä monipuolisesti. Katja työskentelee ja opettaa psykologisen valmennuksen, kriisi- ja traumatyön, coaching- ja valmennustaitojen kouluttamisen, coachien ammatillisen ohjauksen sekä urheilijoiden psyykkisen valmennuksen ytimessä. 

Koulutukseltaan hän on kognitiiviseen-, positiiviseen-, valmentavaan- ja urheilupsykologiaan sekä kriisi- ja traumaterapiaan perehtynyt kasvatuspsykologi, KM, ratkaisu- ja voimavarakeskeinen lyhytterapeutti, Life- ja Enneagrammi Master Coach, NLP Master practitioner sekä yrittäjyyden asiantuntija (YNEAT).  

Huh, tää jakso on täynnä asiaa, sellaista joista JOKAISEN meistä olisi tärkeää tulla tietoiseksi.

 

Jaksossa mainitut linkit:

Blogi

Kriisi- ja traumakoulutukset

 

Lapin kesäyliopiston koulutukset: 

coaching-ja-valmennustaitojen-peruskoulutus 

coaching-ja-valmennustyo-ammattina-coaching-ja-valmennustaitojen-jatkokoulutus